
- 3 cani faina
- 3 linguri mac prajit putin (are gust mult mai bun)
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita sare
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana suc de portocale
- 1 cana lapte de soia
- coaja de la o portocala
- 2 linguri de otet de mere
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui
- 1 plic vanilie (Finesse de la Dr Oetker)
- 6 caise taiate bucati mici
Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si macul cu telul (in loc de a o cerne).
Separata, se combina zaharul, cu sucul de portocale, laptele de soia, uleiul, otetul, vanilia, coaja de portocala. Se pune peste primul amestec.
La sfarsit se adauga caisele.
Se pune aluatul intr-o tava de muffins (pregatita cu hartii de muffins, cat mai colorate daca gasiti!) si se lasa la cuptor, la foc mediu timp de 20-25 de minute (verificand pe la sfarsit, cum toate cuptoarele sunt diferite).
Se serversc reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
P.S.: Da, sunt un muffinoholic! Din fericire sunt o infinitate de combinatii de incercat, chiar si in varianta vegana! :o)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu