21 aprilie 2010

Chec de ciocolata cu stafide si nuci

Ingrediente pentru 1 chec:
  • 2 cana faina alba
  • 2-3 linguri cacao cernuta
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 3/4 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana nuci prajite si taiate marunt sau zdrobite

Se amesteca faina cu praful de cacao, scortisoara, sarea, praful de copt, birabonatul de sodiu.
Separat, se amesteca zaharul cu apa, uleiul, otetul si vanilia. Se toarna continutul primului castron peste cel ce-al doilea. La sfarsit de adauga stafidele si nucile.

Se toarna aluatul intr-o tava de chec unsa bine cu ulei si se pune la copt 40-45 minute la foc mediu, verificand din cand in cand.

Niciun comentariu: