4 martie 2010

Fa ceea ce iubesti!

Cred ca majoritatea dintre noi ne trezim la un moment dat plictisiti, uitandu-ne in gol la un monitor, la un zid, simtindu-ne pur si simplu inchisi intr-o colivie din care vrem cat mai urgent sa iesim. Cand fiecare zi e la fel ca cea dinainte, cand regretele te acompaniaza in fiecare noapte cand pui capul pe perna si incerci sa adormi, atunci e vremea de o schimbare!

Nu trebuie sa lasam plictiseala sa ne umple vietile si sa ne influentele fiecare decizie importanta. Asa cum au spus multi oameni mari inainte: "Viata e prea scurta!" sa o irosim pe lucruri inutile si care nu ne fac fericiti, impliniti si sa functionam la potentialul nostru maxim! Trebuie sa facem ceea ce iubim si ce stim cel mai bine, trebuie sa ne transformam serviciul sau scoala intr-o activitate pe care o facem cu placere si pentru care ne trezim plini de elan dimineata, trebuie sa ne gasim hobby-uri care ne ilumineaza zilele gri si lipsite de stralucire, trebuie sa ascultam muzica care ne inspira si ne da aripi, trebuie sa ne gasim inspiratia la oameni care au reusit deja in viata facand un lucru de care sunt indragostiti, punand trup si suflet si avand pe tot parcurul drumul optimism si in final mult succes.

Daca nu sunteti convisi ca asa ceva este posibil, aici este un film care, sper, va va deschide ochii, sau cel putin, va va face macar sa aveti o sclipire:



Nu stiu ce sa mai spun... Stiu ca este greu sa gandim astfel, sa ne schimbim intregul fel de a fi si intreaga noastra rutina zilnica cu care ne-am obisnuit deja. Poate suntem chiar prea plictisiti sa facem un pas spre o schimbare atat de importanta in viata.
Pentru aceia dintre noi care sunt prea prinsi deja in intregul sistem si in vietile lipsite de culoare, trebuie sa ne creem artificial o portita de scapare. Trebuie sa aplicam niste trucuri, sa facem orice pentru a evada din aceasta cusca metalica numita rutina, plictiseala, lipsa de perspectiva si prezenta, de vivacitate si interes, deoarece nu este una natuarala, ceva s-a intamplat la un moment dat si a ne-a indepartat intreaga personalitate de la starea sa originala caracterizata prin toate visele si sperantele noastre din copilarie si tinerete, si a inlocuit-o cu o versiune care se multumeste doar cu ce are. Cred ca acest proces se numeste maturizare, din pacate.. Daca asta este maturitate, atunci as prefera sa nu fiu adult niciodata!

Aici este un articol interesant despre apatie si cum ne afecteaza viata:

Intocmiti o lista cu goluri personale si lipiti-o pe perete chiar in fata voastra! Va poate ajuta sa le indepliniti, pas cu pas. Asa ca luati o foaie mare de hartie, multe culori si scrieti tot ceea ce doriti sa realizati si ce va face placere sa faceti. Nu va simtiti presati de necesitatile si doleantele altora, nu va lasati tentati sa va schimbati in persoana pe care o doresc cei din jur. Acest proiect este numai pentru voi, asa ca apucati-va de treaba chiar acum!

Niciun comentariu: