28 februarie 2010

Chec negru de cafea si ciocolata



Ingrediente pentru un bundt cake:
  • 1 3/4 cana de cafea proaspat facuta
  • 2/3 cup cacao cernuta
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • 1/3 cup suc de mere
  • 1/4 amidon de porumb
  • 2 lingurite vanilie sau 1 plic vanilie Finesse
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar praf pentru presarat
Fierbeti cafeaua la foc mic, adaugati praful de cacao. Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron amestecati zaharul, uleiul, sucul de mere si amidonul pana cand zaharul este dizolvat. Adaugati apoi extractul de migdale si vanilia. Peste acestea se toarna cafeaua cu ciocolata.
Se cerne faina , se adauga praful de copt, bicarbonatul de sodiu, amestecand pana ce nu mai sunt cocoloase.

Se pune aluatul intr-o forma data bine cu ulei si se coace la foc mediu 45 de minute, verificand din cand in cand.

Cand e gata, se cerne zahar praf peste (dupa ce e rece). Se mananca complet racita. (A doua zi e si mai buna)

Niciun comentariu: