8 februarie 2010

Introducere

Ce este experimentul vegan?

Este incercarea mea de a descoperi calea spre o viata mai sanatoasa si de a ii convinge, daca se poate, si pe cei din jurul meu ca aceasta alegerea este una corecta. Este oare dieta vegana raspunsul? Nu stiu inca, dar sper ca voi descoperi mai multe in lunile care urmeaza.

Momentan citesc poate cea mai cunoscuta carte de nutritie scrisa vreodata, dar si cea mai controversata, care sustine ca dieta vegana este raspunsul la toate intrebarile si grijile noastre, la problemele noastre de sanatate, inclusiv la cancer.
Exeprimentul meu costa in incercarea de a trai cu o dieta vegana pentru o perioada de timp, in a descoperi retete noi, monitoriza nivelul meu de energie si efectua regulat analize.

Acest blog este pentru mine, este un jurnal de zi cu zi a exeprimentului meu si a exeprientelor mele, si nu in ultimul rand pentru cei din jur care ar putea gasi informatii utile printre paginile blogului.
Asa cum se stie deja, este destul de dificil sa gasesti anumite ingrediente sau produse vegane in Romania, cum ar fi cele bazate pe soia. Cred ca voi descoperi din ce in ce mai multe ingrediente imposibil de procurat cu cat mi se dezvaluie mai multe retete vegane. Dar acest blog este despre gatitul cu ingrediente la indemana, usor de gasit la piata din zona, la supermarket sau care se pot cultiva in propria gradina, pentru ce norocosi sa aiba una.

Si sa nu uitam poate de cel mai important lucru: consider ca ar fi o realizare extraordinara daca i-as putea convinge pe cei din familia mea sa manance mai sanatos. Toti membri familiei mele consuma regulat carne, si nu vad nici o speranta in a renunta la ea, le place pur si simplu prea mult. Nu vreau sa militez impotriva consumului de carne, fiecare este liber sa manance orice ii place, dar as vrea sa scot in evidenta ca exista o alternativa mult mai sanatoasa, ca ne putem procura toti nutrientii, proteninele in special, calciul, si din produse vegetale, fara riscurile pe care le implica alimentele de origine animala bogate in colesterol.

Un comentariu:

Mimi Walter spunea...

Draga Ami,
Am descoperit astazi blogul tau si m-am gandit ca poate te-ar interesa sa mai cunosti persoane care au facut acelasi experiment. Si care cunosc la randul lor si pe unul si pe altul care au facut la randul lor acelasi experiment, care la randul lor....Povestea se poate spune si asa, eu de ex. adun exemplele pozitive, in special pt. membrii familiei mele, care imi prevestesc de peste 5 ani boli foooooarte grave datorate renuntarii la carne si la produsele de origine animala si care acum, in cele din urma, au inceput sa fie mai tacuti, deoarece nu numai ca bolile nu au aparut, dar au disparut aproape toate bolile pe care le duceam in spate de ani de zile. Daca te-am facut curioasa, te astept cu drag pe www.hrana-vie.blogspot.com!