21 aprilie 2018

Paine de hrisca - fara gluten, fermentata natural

A doua pâine prin fermentație naturală pe care o fac, dar prima fără gluten. Nu mă așteptam să crească deloc, dar când am tăiat prima felie prin crusta groasă și crocantă, am fost foarte plăcut surprinsă. Era plină de bule, destul de pufosă (nu vă așteptați la bureții plin de amelioratori din comerț), deloc acră, dulceagă la gust, plină ochi de proteine = foarte bună! Și dacă ați ști cât e de simplă de făcut, se face practic singură, numai că durează minim 32 de ore. Așadar, pregătiți-vă cu multă răbdare dacă vă trece prin cap sa o încercați și voi.

De ce ați face până la urmă pâine fără gluten? Pentru că veți obersa că o veți tolera mult mai bine decât o pâine cu gluten, pentru că este plină de proteine, are indicele glicemic foarte mic și vă va ține de foame mult mai mult!


Ingrediente pentru o pâine dreptunghiulară:

  • 2 1/2 cană de hrișcă
  • apă plată (nu folosim apă de la robinet plină de Clor)
  • 1 linguriță de sare
Alegem prima oară hrișca, să nu conțină pietricele (doamne ferește!), și o punem într-un bol de sticlă sau ceramică, o acoperim cu apă cam două degete deasupra și o lăsăm acoperită 8 ore la temperatura camerei. O puteți lăsa peste noapte, sau cât timp sunteți plecați la serviciu.

După 8 ore veți oberva că s-a format o subtanță vâscoasă, care va ține pâine laolaltă. Nu spălați acum hrișca, ci cu o spumieră scoateți încet câte puțin și puneți în robotul de bucătărie sau în blender alături de sare. Sau, și mai simplu, o scurgeți ușor de excesul de apă. În robot sau blender o mărunțim puțin, dar nu foarte tare, vrem să mai avem ceva textură în pâine. Apoi o turnăm iar în același castron, îl acoperim și mai lăsăm 24h, la temperatura camerei.

După 24 de ore, veți oberva cum s-au format bule mici, nu amestecăm deloc pentru că nu vrem să le spargem, ci turnăm cu grijă hrișca într-o tavă dreptunghiulară (pentru chec sau cozonac), tapetată cu hârtie de copt sau bine unsă. Lăsăm pâinea la cuptor la 180 de grade pentru 45min - 1h. Verificăm după 45 de minute să vedem dacă s-a format o crustă deasupra, aceasta trebuie să fie crăpată și prăjită. Nu o scoateți dacă nu are crustă frumos rumenită.

Scoateți pâinea din tavă, din hartie dacă ați folosit, și lăsați-o să se răcească complet înainte de a o mânca.

2 comentarii:

Bianca spunea...

Salut, ce fel de hrisca ai folosit?? Cea verde cruda sau cea maronie prajita?

Anonim spunea...

Bets additionally be} positioned till the supplier calls “no extra bets.” After the ball lands on a number, the supplier then places a marker on the winning number, clears the layout and pays the winning bets accordingly. Color chips don't have any worth on some other recreation so essential to|it may be very important|you will need to} trade them for worth chips earlier than leaving the desk. How To Beat Automated Roulette Machines - Find sincere info on the most trusted & safe sites to play on-line on line casino games and gamble for actual cash. Escalera actual de texas holdem, ou jouer au blackjack en ligne, on line casino en ligne partouche avis, the house edge in roulette, on line casino de 1xbet niro stone, gry slots on-line free, website slot ... Unique Welcome Bonuses or promotions for roulette gamers. Look for on-line casinos that offer a Live Casino Welcome Bonus or Cashback rewards on roulette, is ready to} grant bonus funds or a return on web losses.