30 iulie 2017

Fursecuri cu susan și curmale

Această rețeță este obținută de la nimeni altul decât de la fostul bucătar șef de la Radha Cuisine. Dacă ați gustat fursecurile lor cu susan și v-au plăcut, atunci va trebui să încercați această rețetă. Eu am înlocuit zahărul (250g) cu 300g de curmale pentru a fi mai sănătoasă, am pus 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în locul celor 2 de praf de copt și puțină sare. În rest, totul este neschimbat.



Ingrediente:

  • 250g de făină integrală de grâu
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/3 linguriță de sare
  • 200g de susan
  • 150ml de apă
  • 100g de unt de cocos
  • 300g de curmale fără sâmburi
  • 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon
Am feliat toate curmalele și am turnat peste 200g din ele apă fierbinte (100g se pun deoparte). Ele vor deveni moi, aproape se vor dezintegra. Am lăsat să se răcească. Am mai ajutat cu o furculiță pentru a obține o pastă cât de cât omogenă. 

Imediat ce am pus apa peste curmale, am prăjit susanul puțin, atenție să nu se ardă! L-am pus într-un castron, peste care am pus alt castron cu untul de cocos (dacă este solid acesta se va topi încet, în timp ce susanul se răcește). 

Când toate ingredientele sunt reci, am amestecat separat făina, sarea, bicarbonatul și susanul. Am turnat peste curmale uneiul de cocos topit și zahărul vanilat, apoi am amestecat bine de tot pentru a forma un fel de maioneză. Pe aceasta am turnat-o peste făină, iar la final am pus restul de curmale (100g tot feliate). Am format bile pe care le-am turtit în palmă și le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. 

Când am scos fursecurile le-am stropit ușor cu apă rece pentru ca acestea să rămână moi.

Niciun comentariu: