2 iunie 2013

Salata de rucola, dovlecel si rosii uscate

Această salată minunată nu este invenția mea, am avut norocul să o gust la restaurantul vegetarian Bio Fresh. Zic norocul, pentru că oferta de salate este atât de copleșitoare, încât ți-ar lua o veșnicie să le încerci pe toate, și mai ales să poți să le și reproduci acasă. Dar de data aceasta a funcționat. Ingredientele sunt de sezon, puține și foarte simple.

Așa că azi, după ce m-am îndopat cu smoothie de căpșune în cantități industriale, am spus că parcă e nevoie și de ceva mai ”serios” de mâncare.


Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 pachet de 125g de rucola
  • 1 dovlecel mic (cam 350g)
  • 1 cațel mic de usturoi
  • 10 roșii uscate la soare
  • ulei de măsline, sare
Se taie dovlecelul fâșii subțiri, roșiile uscate felii și se mărunțește usturoiul. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă 1-2 de ulei de măsline și sare după gust. 

Niciun comentariu: