21 martie 2013

Fursecuri cu banane fara zahar

Azi am fost harnică, am reușit performanța să prepar într-o seară din mijlocul săptămânii chiar 2 feluri de mâncare! Mare realizare pentru cineva care de obicei ajunge acasă la tradinționala oră 6:30 - 7, fuge la sală (medicament pentru suflet și stres) și apoi se prabușește vlăguită în pat.

Din nou, un experiment. Ideea a venit de la nișe biscuiți foarte simpli și delicioși cu banane, care aduc aminte de copilărie parcă (erau la ofertă la DM, nici nu știu cum se numesc). Evident că plăcerea de a-i savura bucățică cu bucățică se împletește armonios cu sentimentul de vină profundă și mistuitoare, ceea ce nu face altceva decât să sporească senzația de extaz și pură împlinire sufletească. Ce să le faci, toți biscuiții din comerț, bio sau nebio, integrali sau neintegrali, conțin cantități inumane de zahăr, alb sau brun, rafinat sau nerafinat. 

Așa că, pornind de la gustul apetisant de banane, am hotărât să răspund provocării personale de a face niște fursecuri sănătoase, fără nici un pic de zahăr. Asta este prima încercare, au ieșit gumoase și gustoase, chiar dacă aș fi dorit să fie puțin mai ”atractive” la aspect. Dar cine știe, poate reușiți să va păcăliți și așa copiii :P


Ingrediente pentru 2 tăvi de fursecuri:

  • 3 banane medii, coapte, zdrobite bine cu furculița
  • 100g stafide
  • 1/3 - 1/2 cană de ulei de cocos
  • 2 căni de mix de fulgi de cereale (se pot pune orice fulgi de cereale)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană de apă
  • vanilie
Se amestecă toate ingredientele și se lasă puțin deoparte, cam 15 minute

În acest timp se încinge cuptorul și se gustă cu degetul aluatul crud (încercând bineînțeles să ne abținem).

Apoi se ia o lingură de înghețată și se pun fursecurile în tavă (au formă de semisferă).
Se lasă la cuptor, la temperatura de 150 de grade (sau foc mediu), cam 20-25 de minute.

Un comentariu:

Anonim spunea...

cucu bau