28 iulie 2012

Muffins aromate cu piersici


Ingrediente pentru 12 muffins:

  • 2 căni de făină (albă sau 1 albă + 1 integrală)
  • 1 linguriță plină cu vârf de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de praf de scorțișoară
  • 1 linguriță de praf de ghimbir
  • 3 banane medii coapte
  • zeama de la 1/2 lămâie mică
  • 1/3 cană de ulei floarea soarelui (1 cană = 250ml)
  • 1/2  - 2/3 cană de zahăr brun
  • 4 piersici mai tari tăiate în bucăți mici și subțiri
Se pornește cuptorul.

Se combină făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și praful de ghimbir.

Separat, se zdrobesc bananele, se toarnă peste ele zahărul și uleiul. Se amestecă bine, până ce tot uleiul este încorporat. Se adaugă zeama de lămâie, se amestecă bine.

Se toarnă conținutul primului castron peste cel de-al doilea, amestecând ușor, până ce aluatul devine destul de omogen (nu se exagerează, doar câteva secunde). Se adaugă piersicile, înglobându-le ușor.

Se pune aluatul în tava de muffins pregătită cu hârtiuțe, se pune tava în cuptorul încins, iar imediat se dă focul la mai mic (mic-mediu - după ”urechea” fiecăruia).

Se lasă cam 20 de minute, timp după care se verifică cu o scobitoare, se mai lasă 5 minute dacă nu sunt coapte perfect în interior.

Se lasă la răcit - reci sunt incomparabil mai bune decât calde (cum sunt toate prăjiturile cu fructe, de altfel)

Niciun comentariu: