27 iunie 2011

Sfaturi pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este principalul organ pentru digerarea grasimilor și pentru detoxifiere. Fiecare moleculă de grăsime pe care o mâncăm trece prin ficat, dar când acesta devine împovărat cu cele peste 500 de funcții pe care trebuie să le îndeplinească, el nu mai funcționează la capacitate maximă în favoarea menținerii sănătății noastre. Câteva metode pentru a ne îmbunătăți funcțiile ficatului, sunt:
  • pentru ca ficatul decesită mari cantități de vitamine și minerale pentru a-și putea îndeplini funcțiile, dieta noastră ar trebui să fie bogată în fructe, legume și în general alimente bogate din punct de vedere nutrițional
  • pentru ca aditivii și conservanții din mâncare sunt filtrați de către ficat, dieta noastră ar trebui să nu conțină deloc alimente procesate, aditivi, conservanții și coloranți alimentari artificiali. De asemenea ar trebui să consumăm cât mai puțin zahăr rafinat și îndulcitori sintetici.
  • ar trebui să evitam margarina și grăsimile comerciale, grasimile de origine animală și mâncărurile prăjite de asemenea.
  • ar trebui să bem între opt și zece pahare de apă pe zi. Acesta este singura modalitate prin care ficatul poate să elimine toxinele din organism.
  • și mai mult, ar trebui să ne începem fiecare zi cu un pahar mare cu apă în care am stors 1/2 - 1 lămâie. Lămâia accelerează capabilitățile detoxifiante ale ficatului.
  • să mâncam cat mai multe alimente care ajută la regenerarea ficatului: morcovi, zarzavaturi și legume verzi.
  • să mâncam mult usturoi, ceapă, broccoli; aceste legume conțin sulf, necesar detoxificării organismului.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Foarte interesant!
Eu obisnuiesc sa incep ziua cu un pahar de apa caldut, in loc de cafea... lamaie nu am pus niciodata, voi incerca.
De asemeni pentru a evita intoxicarea ficatului, nu trebuie
- sa amestecam fructele acide cu cele dulci.
- nu trebuie sa consumam fructele cu absolut nimic, trebuie sa le mancam singure, sau cu minim 15 min inainte de masa.
- si nu trebuie absolut niciodata sa facem combinatia fructe cu lapte chiar daca sant procesate termic.
Daca faceti aceste greseli, digestia vi se opreste, alimentele fermenteaza iar ficatul sufera ca atunci cand consumati alcool ca un alcolist.
Numai bine.